En og en og en….

 

200 strikkelapper

Sytråd, assorterte farger

90 x 400 cm

(ca. 5 x 10 cm hver lapp)

(2015)

 

En og en og en...

 

En og en og en.... Deltalj red

 

En og en og en... - Detalj

 

 

200 strikkelapper ble produsert for å illustrere en forståelse av gruppedynamikk i dette arbeidet. Ved å invitere andre inn i prosjektet ble ulike individuelle preg vist. Med bidrag fra seksten andre ble ønsket antall strikkelapper oppnådd. Alle bidragsyterne hadde grunnleggende kunnskap om strikketeknikk.
Alle strikket hver lapp til en rektangulær form. De valgte selv farge på tråden med unntak av svart og hvit. Selv med en forholdsvis enkel oppskrift ble resultatene i det vesentlige forskjellige. Lappene har individuelle preg – noe som kommer tydelig fram når de strekkes ut og festes til vegg.
Idéen og fokuset for arbeidet ligger i menneskers opplevelse som enkeltindivider og uavhengige selv, betydningen av sosial aksept og tilhørighet – men også følelsen av å være isolert i en gruppe. Mønsteret av hver enkelte lapp kaster en skygge på veggen, og det oppstår en effekt av transparens og 3D-illusjon. Et underordnet rutenett holder lappene i formasjon. Dette understreker strukturer sammenlignbare og gjenkjennelige i samfunnet. Bidraget fra gruppen av folk som strikket beskriver også en annen underordnet struktur. Den individuelle innsatsen blir tillagt samarbeidet mot et felles mål. På den måten minner det om lange tradisjoner bak håndlagde tepper – der de fungerer som symbol på både frivillig arbeid og sosialt samhold.