En og en og en….

 

200 strikkelapper

Sytråd, assorterte farger

90 x 400 cm

(ca. 5 x 10 cm hver lapp)

(2015)

 

En og en og en...

 

En og en og en.... Deltalj red

 

En og en og en... - Detalj

 

 

200 strikkelapper ble produsert for å illustrere en forståelse av gruppedynamikk i dette arbeidet. Ved å invitere andre inn i prosjektet ble ulike individuelle preg vist. Bidraget fra sytten mennesker var avgjørende for å lage det ønskede antallet strikkelapper, og alle bidragsyterne hadde grunnleggende kunnskap om strikketeknikk.
Alle strikket hver lapp til en rektangulær form – med opplegg til tjue masker av sytråd og strikkepinner nummer 2. Bidragsyterne valgte selv farge på tråden med unntak av svart og hvit. Selv om oppgaven var forholdsvis enkel ble resultatene i det vesentlige forskjellige. Lappene har individuelle preg – noe som er tydelig når de strekkes ut og festes til vegg.
Idéen og fokuset for arbeidet ligger i folks velvære som individer og uavhengige selv, betydningen av sosial aksept og tilhørighet – men også følelsen av å være isolert i en gruppe. Mønsteret av hver enkelte lapp kaster en skygge på veggen, og det oppstår en effekt av transparens og 3D-illusjon. Et underordnet rutenett holder lappene i formasjon. Dette understreker strukturer som kan være sammenlignbare og gjenkjennelige i samfunnet. Bidraget fra gruppen av folk som strikket beskriver også en annen underordnet struktur. Den individuelle innsatsen blir tillagt samarbeidet mot et felles mål. På den måten minner det om den lange tradisjonen bak håndlagde tepper som fungerer som et symbol på både frivillig arbeid og sosialt samhold.